Gërxhaliu: Në mungesë të konfrontimit me opozitën ashpërsohet konflikti me sindikatat!

Ish-kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Safet Gërxhaliu, ka komentuar situatën e fundit në vend mes…

A do të kompensohen orët e humbura? – flet Rrahman Jasharaj

Nuk dihet ende nëse Sindikata e Bashkuar e Arsimit dhe Shkencës do ta respektojë kalendarin e…

Këshilli i Prindërve: Pa pagesën e mësimdhënësve s’ka kuptim as kompensimi i orëve

Këshilli i Prindërve të Kosovës ka reaguar për mospagesën e mësimdhënësve për muajin shtator për shkak…

SBASHK-u: Pagat ende s’kanë dalë, ka presion ndërkombëtar ndaj ministrit Murati

Reshit Kushaj, kryetar i Këshillit Grevist të SBASHK-ut ka thënë se deri më tani ende nuk…

SBASHK-ut: Deri në ora 16:00 pritëm për paga, do ta padisim ministrin Murati

Nënkryetarja e SBASHK-ut, Vjollca Shala, ka folur për mosekzekutimin e pagave për mësimdhënësit që kanë qenë…

Jasharaj: E gjithë bota do ta kuptojë që Qeveria po sjell mesazhe pikëllimi për mësuesin e Kosovës

Kryetari i Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës e Kulturës, Rrahman Jasharaj, ka thënë se mësuesit…

SBASHK-u paralajmëron mbledhje të anëtarësisë nëse Qeveria nuk ua ekzekuton rrogat deri në orën 16:00

Qeveria e Kosovës dhe SBASHK-u kanë vazhduar edhe sot përplasjet në distancë lidhur me çështjen e…

SBASHK-u i kundërpërgjigjet Muratit: Të presim deri në ora 16:00, urojmë të mos jetë ashtu siç ke thënë

Anëtari i Këshillit Grevist, Reshit Kushaj, i është kundërpërgjigjur ministrit Hekuran Murati, derisa ky i fundit…

Përsëri mospajtime në mes MASHTI-t dhe SBASHK-ut, tani për kompensim të orëve

Ndonëse që tri ditë ka nisur procesi mësimor pas grevës pesëjavësh në arsim, sërish janë shfaqur…

SBASHK i përgjigjet Nagavcit: Ekziston vendimi, orët e humbura nuk i zëvendësojmë

Ditën e sotme, Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci nxjerri vendim për plotësimin dhe ndryshimin e kalendarit…