4607 viktima dhe mbi 124 mijë të infektuar në të gjithë botën nga koronavirusi

Koronavirusi ka shkaktuar 4607 viktima infektuar më shumë se 124,519 njerëz në të gjithë botën, sipas Organizatës Botërore të Shëndetit.

Janë 118 shtete të cilat janë prekur nga koronavirusi, shkruan CNN.

Kina mbetet vendi me numrin më të madh të të prekurve me me më shumë se 3800 të vdekur dhe mbi 80,000 të infektuar.

Italia ka numrin e dytë më të lartë të të rasteve me koronavirus, duke arritur në 827 viktima dhe 12,462 të infektuar.

Vendi i tretë më i prekur është Irani me 354 viktima dhe 9,000 të infektuar.