Caktohet seanca e jashtëzakonshme për shkarkimin e Dritan Abazoviqit

Kryetarja e Kuvendit të Malit të Zi, Danijela Gjuroviq, ka caktuar seancën e jashtëzakonshme të Kuvendit për të premten, më 19 gusht, në të cilën deputetët do të shprehin qëndrimet e tyre për Nismën e Mosbesimit ndaj Qeverisë së kryeministrit Dritan Abazoviq, raporton Vijesti malazez.

Seanca e seancës së gjashtë të jashtëzakonshme në vitin 2022 do të mbahet me kërkesë të 36 deputetëve të Partisë Demokratike të Socialistëve (DPS), Partisë Socialdemokrate (SDP), Partisë Liberale (LP), Socialdemokratëve (SD) dhe Unioni Demokratik i Shqiptarëve (DUA).

Për votëbesimin e Qeverisë në Kuvend kërkohet shumica e numrit të përgjithshëm të deputetëve – 41 vota. Kjo do të thotë se nënshkruesit e nismës do të duhet të kërkojnë mbështetjen e të paktën pesë deputetëve të tjerë.

Nisma pasoi mëngjesin e sotëm pasi kryeministri Dritan Abazoviq dhe patriarku serb Porfirije nënshkruan Marrëveshjen Themelore ndërmjet Qeverisë së Malit të Zi dhe Kishës Ortodokse Serbe.

Këto palë pretendojnë se “sjellja injorante” e Abazoviqit dhe vënia në plan të parë e marrëdhënieve me Kishën Ortodokse Serbe rezultoi në një humbje të pariparueshme të kohës së nevojshme për përmbushje cilësore të obligimeve nga agjenda evropiane.