Italianja e infektuar me koronavirus, ka punuar me 40 persona të tjerë në Klinë

Drejtori i Drejtorisë për Shëndetësisë në Komunën e Klinës, Hekuran Sejdiu ka dhënë detaje për rastin e parë të konfirmuar me koronavirus në territorin e Kosovës.

Sejdiu në “Dossier D” në RTV Dukagjini ka thënë se a kanë pritur me shqetësim lajmin se një qytetare e Klinës është infektuar me koronavirus.

“Shtetasja italiane ka ardhur në kampin e Caritasit në një fshat në periferi të Klinës. Pas dy-tri ditësh asaj i janë paraqitur disa simptoma, edhe pse jo të forta, kolegët kanë dyshuar për shkak të origjinës, mos vallë e ka koronavirusin. Menjëherë është dërguar në Klinikën Infektive dhe sot është vërtetuar se ajo është infektuar me koronavirus”.

Drejtori i Drejtorisë për Shëndetësisë thotë se për fat të mirë pacientja nuk ka vizituar ndonjë qendër shëndetësore në Klinë por ka shkuar direkt në QKUK.

“Pacientja nuk ka marrë shërbime të ne. Kjo është një fat i mirë për ne”.

Sejdiu thotë se një fakt shqetësues është se në kampin ku ka punuar pacientja e prekur me koronavirus, punojnë edhe rreth 40 persona tjerë.

“Fokusi ynë që të konfirmojmë listën e personave që kanë kontaktuar me personin e prekur dhe këtë listë ta vëmë në dispozicion të organeve shëndetësore. Kampi i Caritasit është rrethuar nga policia”.

Ai thotë se lista e personave që mund të kenë kontaktuar me personin në fjalë mund të jetë shumë më e gjerë, përfshirë edhe nxënës.