Ky është linku ku mund të regjistroheni për ta marrë vaksinën anti-COVID

Agjencia Shtetërore e Informacionit (ASHI), e cila funksionon në kuadër të Ministrisë së Punëve të Brendshme, ka ofruar në kuadër të platformës e-Kosova linkun: https://ekosova.rks-gov.net/, (shërbimin shëndetësia) përmes së cilit qytetarët mund të aplikojnë për regjistrim për të marrë vaksinën kundër COVID -19.

Për çfarëdo problemi që qytetarët mund të hasin gjatë aplikimit mund ta adresojnë atë përmes email adresës: ekosova@rks-gov.net dhe ne faqen e-Kosova në rrjetin social Facebook.

Gjatë tre ditëve të para të regjistrimit përmes platformës ekosova.rks-gov.net janë regjistruar 3 mijë e 256 qytetarë për vaksinim kundër COVID-19, prej të cilëve 316 persona mbi 80 vjeç, 1 mijë e 435 të moshës 61-80 vjeç, kurse pjesa tjetër janë të moshës nën 60 vjeçe.

Deri në mesditën e sotme në Kosovë janë vaksinuar me vaksinën AstraZeneca 1 mijë e 228 qytetarë, profesionistë dhe nëpunës të institucioneve shëndetësore.