Lulzim Syla shkarkohet nga pozita e Kryeinspektorit të Tregut

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e fundit ka shkarkuar Lulzim Sylën si Kryeinspektor i Tregut ani pse gjatë këtij viti të njëjtit i’u zgjat mandati për katër vite.

Ky vendim është marrë duke shfuqizuar Vendimin 06/67 të datës 26 shkurt 2021.

“Në prag të mandatit të dytë, Sylës i është vazhduar mandati për katër vjet me Vendimin 06/67 të datës 26 shkurt 2021. Ky vendim është nxjerr pasi ka hynë në fuqi Ligji për Zyrtarët Publik. Lidhur me nëpunësit e kategorisë së lartë drejtuese, emërimi bëhet me një mandat katër vjeçar vetëm për një herë dhe vetëm për të njëjtën kohëzgjatje”, ministrja e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari