Mbi 39 qytetarë futen në karantinë pas kthimit nga jashtë Kosove (Foto)

Të enjten 39 qytetarë të Kosovës të mbetur jashtë vendit janë kthyer në vendlindje. Ata janë kontrolluar për mundësinë e prekjes nga koronavirusi dhe janë dërguar në karantinë

Ministri i Infrastrukturës dhe Ambientit, Lumir Abdixhiku bëri të ditur se në mesin e tyre ka pasur fëmijë, të moshuar, gra e burra.

Ai ka tregua se të mërkurën është kthyer edhe ekipi Kombëtar i Boksit dhe të gjithë janë vendosen në karantinë 14 ditore në Qendrën e Studentëve në Prishtinë.

“Kthimi i qytetarëve të evidentuar nga ambasadat tona jashtë, në mënyrë të kujdesshme, të organizuar e pa rrezik për qytetarët këtu – do të vazhdojë. Këtë punë do ta bëjmë dhe zhvillimet tjera s’janë brenga e jona tani. E falënderoj ministrin Quni dhe Ushtrinë e Kosovës që menjëherë dhe me profesionalizëm po na ndihmojnë”, tha ministri Abdixhiku.

Sipas tij, qytetarët e mbetur jashtë dhe urgjentisht duan të kthehen në Kosovë, duhet të kontaktojnë me Ambasadat e Kosovës, në ato vende ku gjenden.

“Secili i kthyer do të vendoset në Konvikte për 14 ditë. Të gjitha këto masa me karantinim po ndërmerren në mënyrë që shanset për përhapjen e këtij virusi të jenë sa më të vogla”, rikujtoi ministri Lumit Abdixhiku.