Nuk ka më listë të pritjes për terapinë me rrezatim në Klinikën e Onkologjisë

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, gjatë vizitës që ka bërë në Klinikën e Onkologjisë, është njoftuar nga menaxhmenti i Klinikës se falë sigurimit të aparatit të ri për rrezatim është arritur të eleminohet lista e pritjes.

” Është kënaqësi të degjojë se më nuk ka listë pritje për Radioterapi, në Klinikën e Onkologjisë, falë investimeve që kemi bërë dhe punës shembullore të stafit të Klinikës së Onkologjisë që po punojnë me përkushtim dhe profesionalizëm”, u shpreh Ministri Vitia.

Ai theksoi se janë ndarë afër 1 milion euro për investime të reja në këtë klinikë, që parashihet zgjerimi i shtretërve, shërbimeve, por edhe rinovime te hapësirave.

Drejtori i Klinikës se Onkologjisë, Dr.Ilir Kurtishi, ka falënderuar Ministrin për përkrahje, e që ka mundësuar të hiqet lista e pritjes

“Më nuk kemi pritje për Radioterapi, përjashtuar rastet kur për arsye mjekësore pacientëve u caktohet data se kur duhet të fillojnë me rrezatime, raste te tjera nuk presin”, theksoi ai.

Ai pohoi se me renovim dhe zgjerimin e hapësirave puna do të i’u lehtësohet edhe stafit shëndetësorë, ndërsa shtimi i kapaciteteve të shtretërve dhe riorganizimi i dhënjës së shërbimeve onkologjike do plotësojë nevojat dhe cilësinë organizative të shërbimit në Klinikën Onkologjike.