Sunny Hill Festival

Pesë përfitime shëndetësore nga avokadot për muajt e nxehtë

Ndërkohë që temperaturat rriten, gjetja e mënyrave natyrale për t’u përballur me ditët e ngrohta është esenciale. Një ndër zgjidhjet e shëndetshme rreth kësaj çështje është avokado, pasi që njihet për vetitë ushqyese që përmban.

India.com ka renditur pesë përfitime shëndetësore që vijnë nga avokadot për ditë të ngrohta.

Hidratimi

Avokadot janë të përbëra 73 për qind nga uji, gjë që i bën shumë të mirë kur bëhet fjalë për hidratimin. Konsumimi i avokadove kontribuon në marrjen e lëngjeve të nevojshme për çdo ditë.

Balancimi i elektroliteve

Pasi avokadot janë të pasura me kalium, mund të ndihmojnë në balancimin e elektroliteve, gjë që është esenciale për parandalimin e dehidratimit.

Yndyra ta shëndetshme

Avokadot janë të pasura me yndyra të shëndetshme, të cilat janë të mira për shëndetin e zemrës dhe mbajnë gjatë ndjenjën e të qenit të ngopur. Këto yndyra ndihmojnë trupin të përthithë më shumë vitamina.

Rritje të energjisë

Pasi që përmbajnë yndyra të shëndetshme, fibra dhe karbohidrate, avokadot ndikojnë në lirim të mirë të energjisë, e cila ndihmon në të qëndruarit aktiv dhe freskët gjatë motit të ngrohtë.

Mbrojtja e lëkurës

Anitoksidantët që gjenden në avokado mbrojnë lëkurën nga dëmtimi i rrezeve të dëmshme të diellit, ultra vjollcë. Avokadot ulin inflamacionin duke siguruar mbrojtje gjatë të nxehtit.