Thaçi pas takimit me Kurtin: Ishte takim i gjatë dhe përmbajtësor

Presidenti Hashim Thaçi, pas takimit me kryeministrin Albin Kurti, ka thënë se ishte i gjatë, duke thënë se takimi ishte në interes nacional.

Sipas tij, takimi ishte për t’u dakorduar në dialog me Serbinë.

“Vlerësoj se pas takimeve që kam zhvilluar me liderët e partive politike, takimi me kryeministrin Kurti ka qenë në vazhdën e konsultave për hapat e mëtutjeshme që duhet të ndodhin dhe të merren nga institucionet e Kosovës. Konstatojë se takimi ka qenë i gjatë, ka qenë përmbajtjesor. Mendojë shumë i hapur ku janë diskutuar disa gjëra që kemi pasur vlerësime konstruktivë”, ka thënë Thaçi.

Për reformat që duhet të ndodhin në vend, për integrimeve evropiane. Për rolin dhe fuqizimin e Kosovës në arenën ndërkombëtare.

Gjithashtu, edhe për dialogun Kosovë-Serbi. Ishte konstatim i përbashkët që një punë e përbashkët e bartësve të institucioneve dhe liderëve politik, të pozitës dhe opozitës, mund të qoj vendin më mirë përpara.