Vitia: Pesë persona të infektuar me koronavirus janë në gjendje të rëndë

Ministri në detyrë i Shëndetësisë, Arben Vitia, në një konferencë për media ka njoftuar se në mesin e të infektuarve me koronavirus, 31 persona janë duke u trajtuar në Klinikën Infektive të QKUK-së, në gjendje stabile.

Ai ka treguar se pesë prej tyre janë në gjendje më të rëndë.

“Qeveria e Kosovës ditë më parë ka ndërmarrë masën e kufizimit të lëvizjes së qytetarëve. Kërkojmë që koha e lejuar për qarkullim të mos kuptohet në asnjë mënyrë si një hapësirë për t’u grumbulluar por të respektojmë pikën që lëvizjet në rrugë të mos bëhen më shumë se 2 persona e gjithmonë duke mbajtur distancën në 2 metra”, ka thënë ai.

Vitia ka shtuar se duhet më shumë disiplinë, më shumë angazhim e zbatim të masave të reja.

Ai ka bërë thirrje që të respektohen masat për parandalimin e shpërndarjes së koronavirusit.

“Testet e reja me porosi kanë arritur në IKSHPK, kemi bërë kërkesë edhe për 10 mijë teste të reja. Po vazhdojnë njëkohësisht donacionet dhe ndihmat e ndryshme. Ju bëjmë thirrje për shtim në angazhimin e juaj në këtë situatë. Ruajeni shëndetin e juaj dhe të familjarëve tuaj e komshinjve. Kjo situatë do të kalojë andaj ju lutem që të keni kujdes. Ju lutemi që të keni durimin që këto javë t’i kalojmë sipas këshillave e rekomandimeve”, ka thënë  Vitia.