Zbritet për 1 cent çmimi i naftës

Ministria e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë (MINT) ka caktuar çmimet tavan për shitjen e derivateve të naftës për 24 orët e fundit.

Sipas vendimit, çmimi maksimal i lejuar i naftës është 1.57 euro për litër, i benzinës me 1.35 euro dhe i gazit me 0.75 euro, pra ka në rënie prej 1 cent për dizel, ndërsa ka mbetur i pandryshuar ai i benzinës dhe gazit.

Këto çmime vlejnë nga ora 10:00 e së enjtes.

Çmimi i naftës në Kosovës në javët e fundit ka shënuar vlera rekorde, për t’u rritur dita-ditës.