Zbulohet jetëgjatësia e baterisë së iPhone 12: Ja se si krahasohen me të gjithë iPhone-t e mëparshëm

Familja e re e Apple iPhone 12 është zyrtare, duke shënuar disa azhurnime të rëndësishme në shumë fusha kryesore, si dizajni, performanca, ekrani, kamera dhe rrjeti 5G, por një aspekt mjaft i rëndësishëm i pajisjeve, siç është bateria nuk u përmend shumë.

Dhe me të vërtetë, gjatë prezantimit të veçorive të iPhone 12 nga Apple nuk u përmend ndonjë përmirësim spektakolar të jetës së baterisë, dhe kjo kryesisht sepse nuk ka.

Një nga pikat kryesore të familjes iPhone 11 të Apple vitin e kaluar ishte jeta e përmirësuar e baterisë. Kjo u arrit falë përdorimit të një çipi më efikas në energji (Apple A13).

Jetëgjatësia e baterisë iPhone 12 vs iPhone 11 vs iPhone XR vs iPhone X

Tani, iPhone 12, 12 Mini, 12 Pro dhe 12 Pro Max kanë një çip Apple A14 edhe më efikas të energjisë sesa iPhone 11 dhe seritë tjera, atëherë pse janë shifrat e jetëgjatësisë së baterisë të ngjashme?

Arsyeja më logjike është se bateritë janë zvogëluar të gjitha. Kjo mund të argumentohet në suportin e shtuar 5G dhe shpejtësinë e rifreskimit të dizajnit, të cilat ka shumë të ngjarë të kenë dëmtuar vetë baterinë.

Këtu keni një krahasim paraprak të madhësisë së baterisë midis familjes së re iPhone 12 dhe disa prej iPhone-ve të njohur të Apple nga vitet e kaluara, si iPhone X, iPhone XS, XS Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max.

Kini parasysh që shifrat e jetëgjatësisë së baterisë më poshtë bazohen të gjitha në të dhënat zyrtare nga Apple dhe mund të ndryshojnë nga përdorimi në jetën reale.

Një lajm intrigues është se iPhone 12 Mini vlerësohet me një jetëgjatësi më të mirë të baterisë 20% sesa iPhone SE (2020) pavarësisht se është një pajisje më e vogël. iPhone 12 Mini do t’ju zgjasë për 50 orë përdorim të kombinuar sipas Apple, ndërsa iPhone SE (2020) do t’ju bëjë vetëm 40 orë. /Telegrafi/