6 shenja që tregojnë se telefoni yt po hakohet

Epoka e teknologjisë ka një ndikim pozitiv në jetën tonë, por gjithashtu sjell probleme.Hakerët dhe mashtruesit gjejnë çdo mënyrë të mundshme për të vjedhur të dhënat tona personale,. Madje edhe paratë tona. Dhe ndonjëherë, ata mund ta bëjnë këtë gjë pa e kuptuar as ti vetë.

Bateria juaj po zbrazet më shpejt.

Nëse bateria juaj ka filluar të zbrazet më shpejt se më parë, mund të jetë ngaqë smartfoni juaj është hakuar. Arsyeja për këtë është se softueri keqdashës që nuk e shihni po funksionon në sfond, duke konsumuar më shumë energji. Pasojat e kësaj mund të jenë humbja e të dhënave, keqpërdorimi i informacionit personal dhe vedhjet financiare.

Një person me të cilin po flisni në internet ju jep komplimente të tepërta.

Në kohët aktuale, shumë njerëz takohen edhe përmes rrjeteve sociale ose aplikacioneve të takimeve. Por duke qenë se kemi të bëjmë me njerëz që nuk i njohim, është e rëndësishme që të jemi gjithmonë të kujdesshëm. Nëse një person me të cilin po flisni e fillon komunikimin me komplimente dhe ndjenja të tepërta, ka një rrezik që ai të ketë disa motive të fshehura. Nëse ata kërkojnë adresën tuaj, kërkojnë ndihmë financiare ose pretendojnë se kanë mbetur së fundmi i ve me fëmijë, të gjitha këto janë flamuj të kuq për të ngritur alarmin.

Një punëdhënës ju kërkon të dërgoni para.

Nëse jeni të lumtur për gjetjen e një pune, por punëdhënësi juaj i ri ju kërkon të dërgoni disa para, mos e bëni kurrë. Ndonjëherë mashtruesit do të kërkojnë para si një garanci pune për të “rezervuar” vendin tuaj ose për të paguar për një kurs trajnimi ose çertifikim për të qenë më të përshtatshëm me punën. Ju kurrë nuk duhet të paguani për punën tuaj — një punëdhënës vërtet legjitim nuk do t’jua kërkojë kurrë ta bëni këtë.

Një pronar shtëpie që s`mund t`ju tregojë shtëpinë

Ka njerëz që nuk janë pronarë të vërtetë, por mashtrues që duan të vjedhin para. Nëse flisni me një pronar të mundshëm që pretendon se zotëron pronën, por nuk mund ta tregojë atë fizikisht dhe në vend të kësaj mund të ndajë vetëm foto/video, ky është një mashtrim. Zakonisht, këta mashtrues premtojnë t’ju dërgojnë çelësin sapo të paguani qiranë dhe një depozitë, por, në realitet, ata thjesht do të marrin paratë tuaja dhe nuk do të dërgojnë kurrë asgjë.

Faqja kryesore e telefonit tuaj ka ndryshuar.

Në këtë epokë teknologjie në lulëzim, ka shumë njerëz që përpiqen të vjedhin të dhënat tona dhe të na vënë në rrezik. Ne ndonjëherë as nuk e dimë se dikush është përpjekur të vjedhë të dhënat tona derisa të jetë tepër vonë. Një nga shenjat që njerëzit kanë hakuar telefonin tuaj është ndryshimi i ngjyrës, të simboleve ose temave. Nëse shihni se diçka ka ndryshuar, ekziston një shans që telefoni juaj të jetë hakuar.

Shoku juaj thotë se është në telashe.

6 shenja që tregojnë se telefoni yt po hack-ohet

Nëse miku juaj ose anëtari i familjes ju dërgon një mesazh se është në telashe dhe ju kërkon të dërgoni para menjëherë, mos e bëni . Ekziston një shans që llogaritë e tyre të jenë hakuar dhe ju mund të bëheni një viktimë e një mashtrimi financiar. Natyrisht, nëse keni merak për të dashurit tuaj, thjesht telefonojini ata.