Sunny Hill Festival

A ndihmon konsumimi i ujit të nxehtë në humbje të peshës

Konsumimi i ujit të nxehtë rrit metabolizmin dhe ndihmon në humbje të peshës në mënyrë të shëndetshme. Në thelb, uji i nxehtë ndihmon në zbërthimin më të shpejtë të molekulave të yndyrës në dietë, gjë që çon në humbje peshe.

Uji nuk duhet të jetë shumë i nxehtë, por duhet të jetë aq i ngrohtë sa të ruajë temperaturën optimale që mund të tolerohet nga trupi, shkroi “WCD”, transmetoi të enjten KOHA.

Përveçse është ekonomike, dieta me ujë të nxehtë sjell edhe disa përfitime interesante shëndetësore në krahasim me dietat e tjera.

Është vërtetuar se uji i ngrohtë stimulon në mënyrë pozitive peristaltikën dhe traktin gastrointestinal. Kjo fillon të rrisë metabolizmin dhe ndihmon në largimin e toksinave të dëmshme që duan të vendosen në trup. Uji gjithashtu hidraton trupin, teksa uji i nxehtë mund të ndihmojë për tu ndierë më pak të uritur.

Kjo dietë duhet të mbahet me pirjen e tre deri në pesë filxhanëve ujë të nxehtë gjatë gjithë ditës.

Uji i nxehtë në vetvete është i shkëlqyeshëm për sistemin tretës. Duke shtuar pak limon në të, jo vetëm që e gjithë përzierja bëhet më e këndshme për shije, por edhe rriten vlerat ushqyese.

Disa nga arsyet shtesë për të nisur dietën me ujë të ngrohtë:

Pirja e ujit të nxehtë mund të lehtësojë simptomat e ftohta të dimrit.

Ndihmon në përmirësimin e tretjes dhe kapsllëkut.

Dieta me ujë të nxehtë ka qenë gjithashtu e njohur për vështirësitë që shkaktohen për shkak të lëkurës së thatë. /WaterCoolersDirect/