ATK-ja pranon 228 thirrje nga qytetarët për rritje çmimesh

Administrata Tatimore e Kosovës (ATK) ka filluar të pranojë telefonata nga qytetarët, të cilët po raportojnë rritjen e çmimeve nëpër marketet tona.

Sipas një komunikate të lëshuar nga ATK-ja, brenda pak orësh ka pasur 228 thirrje.

Ky është njoftimi i ATK-së:

228 thirrje të pranuara deri më tani nga qytetarët

ATK ofron edhe një linje për raportim 038 222 165

Të nderuar qytetarë linja pa-pagës 0800 80 800 është e hapur për të pranuar raportimet tuaja, sa i përket keqpërdorimit të çmimeve tek bizneset në Kosovës, me rastin e koronavirusit.

Sot nga ora 10:00 deri më tani përmes linjës pa-pagës 0800 80 800 kemi pranuar 228 thirrje nga qytetarët, të cilët kanë raportuar rritje të çmimeve, kryesisht tek markete dhe farmacit, të njëjta janë adresuar tek inspektorët tatimor për trajtim ligjor.

Për arsye të ngarkesës se madhe të thirrjeve të qytetarë ve në linjën pa-pagës, Administrata Tatimore e Kosovës ka mundësuar edhe një linje tjetër alternative për raportim: 038 222 165 (kjo linje është me pagesë).