KEDS tregon ku do të ketë ndërprerje të rrymës

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se të mërkurën do të kryhen punime për siguri të sistemit energjetik dhe si rezultat do të ketë ndërprerje të rrymës në disa qytete të Kosovës.

Më poshtë gjeni orarin për vendin dhe kohën e ndërprerjes së rrymës në bazë të rajoneve:

Prishtinë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga  TS 110/35 Kosova A do të ndërprehet:

NS 35/10kV Parku i Biznesit (H01) me kod: 160230 dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV  prej orës 10:00 –  16:00.

Vendet: Parku I, Parku II, Llapushnik, Orllat, Negroc, Vuqak, Xhurgjicë, Shkolla LLapushnik, Kleçkë e Re, Shtrubullovë, Zabel i Ulët, Zabel te shkolla, Vukovc, Llapushnik Gashet, Poterk, Komorani, Komoran lagjja e Koperativës, Komoran Zogaj, Komoran Ibriqet, Zabel i Lartë, Ujësjellësi Prishtina Komoran, Vukovc- një pjesë), Llapushnik (një pjesë), A02 PLASTIKA dhe A19 KOSMONTE FOODS.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

Nga TS 220/35/10(20)kV Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Llausha (kodi 14000013) prej orës 09:00 – 14:00.

Vendet: Dumnicë, Llaushë, Doberdol, Zakut, Kërpimeh, Metehi, Repë, Tashevc, Pollatë, Dvorishtë, Sllatinë, Reçicë, Zhiti, Sylejvicë, Brecë, Tërnavicë, Murgull dhe Marincë.

Arsyeja: Revizion i daljes.

3.

Nga NS 220/35/10(20)kV Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Fshatrat 2 (kodi: 14000010) nga ora 09:00 – 16:00

Vendet:  Fshatrat: Sibofc, Lluzhan,Penuhë, Lupç i Epërm, Llugë, Majac dhe Popovë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Pejë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/10[kV]  Istog do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Rakoshi  (kodi:54000006) nga ora 10:00 – 15:00.

Vendet: Fshatrat: Bellopojë (një pjesë), Cerkolez, Dubravë (një pjesë), Gurakoc (një pjesë), Kërninë, Kërninë e Epërme, Kovragë, Llukavc i Thatë (një pjesë), Padalishtë, Rakoc, Serbobran, Shushicë, Shushicë e Ulët, Suhogerllë, Uçë, Veriq dhe Zhakovë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave të dëmtuara të TM/ përforcim i rrjetit të TM.

Prizren

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

NS 110/10  kV Zhuri do të ndërprehet:

Dalja 10kV  Hoçë e qytetit (kodi: 30035005)  nga ora 10:00 – 5:00.

Vendet:Zhur,Vlashnjë,Poslishtë.Nashec,Muradem,Lubiqevë,Leskovec,Kobajë,Jeshkovë, Hoçë e Qytetit, Grazhdanik, Billushë, Afariste: Restorant “Keshtjella”,”Pompa e Benzinës Zhuri”,Betonjeria “Vellezërit e Bashkuar”,Billushë “Pompa e Ujit”,Vlashna “Fanaj Petroll”.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, revizion në LP 10kV, ndërrim/perforcim i shtyllave të dëmtuara.

2.

TS 110/10kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10kV Mushtishti  (Kodi:32000002) prej orës 09:00 – 14:00.

Vendet: Fshatrat: Bajqevc, Bukosh, Delloc, Dubravë, Dvoran, Maçitevë, Mushtisht, Popolan, Savrovë, Sopijë dhe Vraniq.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, revizion ne LP 10kV, ndërrim/përforcim i shtyllave të dëmtuara.

****

Punime në projekte investive

1

Nga TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Budakova (kodi: 32000008) nga ora 09:00 -12:00 dhe nga ora 16:30 – 17:00.

Vendet:  Pishina Solid, Reqani I, Reqani II, Dragaçinç I, Çadraku I, Pompat e Ujit Mohlan, Greiçevci I, Buzhala I, Budakova II, Budakova.

Arsyeja: Punimeve ne projektin Budakova I lagjja e Palushit,  si dhe vendosja e konzollave të tensionit të mesëm dhe lëshimi në punë i rrjetit të ri, dhe  Lidhja e urave për TS Lagjka Kokollarët.

2.

Në TS 110/35/10 kV Theranda

Nga Dalja 10 kV Budakova do të nderprehet:

NS 10/0.4kV TS Lagjja e Kokollarëve Budakovë ( me kod: 32000008021) nga ora 09:00 -17:00.

Vendet:  TS 021 Lagjja e Kollarëve Budakovë.

Arsyeja: Projekte investive për zhvendosjen e TS.

Ferizaj

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10(20)10[kV] Kaçanik do të ndërprehet:

LP-si 10[kV] Bobi (kodi: 40043002) nga ora 10:00 – 15:00.

Vendet: Fshatrat: Bob, Gajre, Ivajë, Kotlinë, Lumbardh (Kotlinë), Laq (një pjesë), Puset e Nikës (një pjesë), Strazhë dhe rruga Vllezërit Çaka (një pjesë).

Arsyeja: Mirembajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçusëve dhe ndërrimi i izolatorëve.

Mitrovicë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/10[kV] Vushtria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV]  Novolani  (kodi: 73000005)  nga ora 10:00 deri në ora  15:00

Vendet: Fshatrat: Bukosh, Dervar, Dolak, Druar, Kollë, Mihaliq, Novolan, Reznik, Shallc dhe Vërnicë.

Arsyeja :Mirembajtje preventive,  zavendesimi i shyllav te damtuara dhe izolatorav

2.

Nga TS 110/10 kV Mitrovica II do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Koshtova (Kodi: 70000005)  prej orës 09:00 – 14:00.

Vendet: Koshtovë, Vinarcë i Ulët, Vinarcë i Epërm, Gushafcë, Koprivë, Broboniq dhe Gradevci.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllës 10 KV Vinarc si dhe demololimi i shtyllave.

Gjakovë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

NS 35/10 kV Gjakova 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Cërmjani   (Kodi:80080012)  prej orës 10:00 – 15:00.

Vendet: Fshatrat: Bardhaniq, Barë e Madhe, Bec, Bërdosana, Cërmjan, Doblibarë, Gërgoc, Jabllanicë, Kodrali, Kralan, Meqe, Netiç, Qerim (2 konsumatorë), Rashkoc, Sukë, Vraniq, Zhabel dhe Zhdrellë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

****

Punime në projekte investive

1.

Nga NS 35/10 [kV] Gjakova I do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS Meje 1 (Lapidari) (kodi: 80080006130) prej orës 09:00- 17:00.

NS 10/0.4kV[kV] TS Shishmon i Rrafshët 2 (kodi:80080006032) prej orës 09:00- 17:00.

NS 10 0.4kV [kV] TS Dallashaj (kodi:80080006137)  prej orës 09:00-17:00.

Vendet: Mejë 1, Shishmon i Rrafshët ,Dallashaj.

Arsyeja: Projekte investive, kyçja e konsumatorëve të rinj.

Gjilan

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 35/10 kV Kllokot do të ndërprehet:

Dalja 10kV Sllatina (Kodi: 61065002) prej orës 10:00 – 15:00.

Vendet: Tërstenik, Muhaxherët e Pozharanit, Dardania 2 Dragbuzha, Mulliri Sllatinë, Sllatinë e Ulët, Sllatine e Epërme, Sadovinë,  Tërstenik, Pozhoran (nje pjesë)

Arsyeja: Zëvendesimi i shtyllave të drurit me të betonit dhe ndërrimi i izolatorëve.

2.

Nga TS  35/20kV Artana do të ndërprehet:

Dalja 10 kV  Slivova (kodi: 60024003) prej ores 09:00 – 14:00.

Vendet: Bostoni,Turiqevc, Vllasali,Izvor, Koznicë,Svarqak, Prekoc, Manishincë, Zebincë, Vuqak, Llabjan, Llajshevc, Dragovc, Kukavicë, Gulmivodë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, përforecimi i rrjetit, përforecimi i shtyllave të lakuara dhe pastrimi i trasesë.