Koreja e Veriut thotë se Trump i ka dërguar një letër liderit të tyre, motra e Kim Jong-un tregon detajet e saj

Presidenti amerikan, Donald Trump, i ka dërguar një letër udhëheqësit të Koresë së Veriut, Kim Jong-un, duke shprehur dëshirën e tij për të përmirësuar marrëdhëniet e të dy vendeve.

Gjithashtu, sipas medieve të huaja, përcjell Telegrafi, siç ka thënë motra e Kim, Trump i ka ofruar edhe ndihmë në luftën e kombit komunist kundër koronavirusit.

Letra është një “një shembull i mirë që tregon marrëdhëniet personale të veçanta dhe të forta” midis Trump dhe Kim, tha Kim Yo-jong, zv/drejtori i parë i departamentit të Komitetit Qendror të Partisë së Punëtorëve të Veriut, në një deklaratë nga Korean Agjencia zyrtare Koreane Qendrore e Lajmeve.

“Ne e vlerësojmë si një gjykim të mirë dhe veprim të duhur të presidentit amerikan që të bëjë përpjekje për të mbajtur marrëdhëniet e mira që ai pati me Kryetarin tonë duke dërguar përsëri një letër personale në një kohë si tani kur vështirësitë dhe sfidat e mëdha qëndrojnë në mënyrën e zhvillimit të marrëdhënieve bilaterale, dhe mendojmë se kjo duhet të vlerësohet shumë”, citohet të ketë thënë ajo.

“Në letër, ai shpjegoi gjithashtu planin e tij për të shtyrë marrëdhëniet midis dy vendeve dhe shprehu qëllimin e tij për të ofruar bashkëpunim në punën anti-epidemike, duke thënë se ai ishte i impresionuar nga përpjekjet e bëra nga Kryetari për të mbrojtur njerëzit e tij nga kërcënimi serioz i epidemisë”, shtoi ajo, duke iu referuar Koresë së Veriut me emrin e saj zyrtar, Republikën Popullore Demokratike të Koresë. /Telegrafi/