Në 2021-ën lindën mbi 8 mijë foshnje, mes tyre 16 trinjakë

Gjatë vitit 2021 në Shërbimin Spitalor, Klinik dhe Universitar të Kosovës kanë lindur 8 mijë e 984 foshnje.

Prej tyre, 202 janë binjakë, 16 trinjakë dhe dy katërnjakë.

Prej tyre 4 mijë e 735 foshnje i përkasin gjinisë mashkullore, kurse 4 mijë e 249 foshnje tjera gjinisë femërore.

Vlen të theksohet se 2 mijë e 501 lindje janë kryer me operacion, njofton Shërbimi Spitalor, Klinik dhe Universitar.

Njoftimi i plotë:

Gjatë vitit 2021, në Klinikën e Gjinekologjisë të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës u lindën 8 mijë e 984 foshnje.Prej tyre, 202 janë binjakë, 16 trinjakë dhe 2 katërnjakë.Sipas raportit të punës, 4 mijë e 735 foshnje i përkasin gjinisë mashkullore, kurse 4 mijë e 249 foshnje tjera gjinisë femërore.Vlen të theksohet se 2 mijë e 501 lindje janë kryer me operacion.