Sunny Hill Festival

Nuk keni nevojë për farmacistët, kjo është receta e përgatitjes së dezinfektuesit për duar

Le të shohim se si të përgatisnim një dezinfektues natyral të bërë vetë  me pak përbërës, por efikase dhe të sigurt për shëndetin.

Shpesh kemi nevojë t’i dezinfektojmë duart edhe kur jemi larg shtëpisë dhe nuk kemi mundësi t’i lajmë me ujë dhe sapun.

Më poshtë do t’ju tregojmë recetën  e dezinfektuesit tuaj natyral për të garantuar gjithmonë higjienën për të cilën kemi nevojë.

Organizata Botërore e Shëndetësisë na këshillon që në rast nevoje, si ai i rrezikut nga koronavirus, të përdorim një dezinfektuesit me bazë alkooli etilik, glicerine, ujë të distiluar, etj.

40 ml ujë i distiluar

40 gr xhel aloe vera

20 gr alkool 90%

1,5 gr glicerinë bimore

15 pika vaj esencial rigoni

15 pika vaj esencial livande

Përgatitja:

Hidhni ujin në një gotë, shtoni xhelin e aloe verës dhe përziejini mirë. Në një gotë tjetër shtoni alkoolin, glicerinën, vajrat esencialë dhe përziejini me kujdes. Bashkoni dy solucionet nëpër gota dhe përziejini. Transferojeni dezinfektuesin në një shishe të pastër dhe ruajeni për tre muaj maksimumi larg dritës e nxehtësisë.