OBSH-ja e shpall koronavirusin pandemi

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH), e ka shpallur të mërkurën koronavirusin pandemi.

Më shumë se 4,300 njerëz kanë vdekur globalisht pas kontraktimit me COVID-19, tendosja mbizotëruese e koronavirusit, dhe ka pasur mbi 121.500 infeksione të konfirmuara.

Sipas uebfaqes së OBSH-së, një pandemi është përcaktuar si përhapja në të gjithë botën e një sëmundje të re.

Epidemi përdoret në momentin që një sëmundje është lokale, dhe pandemi në momentin që ka përmasa globale.