Haradinaj: Është mashtrim, Kurti hoqi taksën, por nuk e vendosi reciprocitetin

Pas heqjes së plotë të taksës nga ana e kryeministrit në detyrë, Albin Kurti, ka reaguar kryetari i AAK-së dhe ish-kryeministri Ramush Haradinaj.

Ai ka thënë se Kurti po ia hap dyert ripushtimit ekonomik të Serbisë ndërkohë që masat e reciprocitetit mbeten të njëjtat, si ato para se të vendosej taksa.

Haradinaj ka thënë se këto masa reciprociteti që Kurti po mundohet t’i shes si “shpikje politike”, ishin të vendosura në vendimin e Qeverisë më 21 nëntor, 2018, kur Qeveria Haradinaj kishte marrë vendimin për taksën.

“Heqja e taksës 100% për Vuçiqin e Serbisë e Dodikun e Republikës Serbe të Bosnjës, është nënshkrim i dhënë për të lejuar ripushtimin ekonomik e tregtar serb në Kosovë. Vendimi i Qeverisë i datës 21 nëntor 2018 vendosë taksën 100% në pikën 1, dhe po ashtu vendosë masat e reciprocitetit ndaj Serbisë në pikat 3, 4, 5, dhe 6 – të cilat sonte Kurti po mundohet t’ia shet popullit si “shpikje politike” e tij. Në fakt, vendimi i sontëm i Qeverisë në largim është heqje e taksës 100% dhe mbajtje e masave të reciprocitetit që i vendosëm ne dikur, por assesi nuk është reciprociteti i plotë politik, ekonomik e tregtar që e premtoi Kurti dhe e votoi dikur Kuvendi me rezolutë!”, thuhet në reagimin e Haradinajt.

Haradinaj ka thënë se më këtë vendim, të cilin e ka quajtur mashtrim, Kurti ia ka humbur Kosovës një kapital politik, i cili ishte dizajnuar të përdoret në këmbim të marrëveshjes përfundimtare për njohje reciproke mes Kosovës deh Serbisë.

“Me këtë mashtrim, Kurti ia humbi përfundimisht Kosovës kapitalin politik të krijuar me taksën 100%, i cili ishte dizajnuar të përdoret në këmbim të marrëveshjes përfundimtare për njohje reciproke në kufijtë ekzistues mes Kosovës dhe Serbisë. Harresa e tij kombëtare dhe shkurtpamësia e tij shtetërore ia përcaktoi edhe jetëgjatësinë e tij politike. Do ta mbajmë në mend përherë si kryeministër që ia çeli derën Serbisë së udhëhequr nga ish-ministri i Millosheviqit, pa nder, dhe pa kundërvlerë”, shkruar Haradinaj.