Haradinaj: Me heqjen e taksës, Qeveria Kurti humbi plotësisht kredibilitetin te ndërkombëtarët

Qeveria e Kosovës, ka miratuar heqjen e pjesshme të taksës 100% ndaj Serbisë. Kjo do të thotë se taksa do të hiqet për lëndën e parë, derisa nga 1 prilli pritet të hiqet tërësisht.

Ndaj këtij vendimi ka reaguar ish-kryeministri dhe kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj.

Ai në Facebook, ka thënë se Qeveria në largim nuk ka mundur të ikë pa e larguar taksën, duke zhvlerësuar kështu kundërvlerën finale për marrëveshjen me Serbinë.

“Qeveria në largim nuk mundi të ikë pa e hequr taksën! Në pikën 1 hiqet taksa për lëndën e parë kurse në pikën 3 të vendimit obligon veten për heqje të plotë të taksës me 1 prill. Me këtë e zhvlerësoi kundërvlerën për marrëveshjen finale dhe e humbi plotësisht kreditin te partnerët ndërkombëtarë, e posaçërisht te SHBA-ja. Ashtu si e kishte fillimin e turpshëm, Qeveria në ikje gjithashtu po largohet me turp”, ka shkruar Ramush Haradinaj.