Shahini: Kosova nën sanksione feston ditën e Europës humb mbi 600 milionë euro

Kosova si shenjë respekti për Europën sot po feston zyrtarisht këtë ditë të rëndësishme për më shumë se 750 milionë banorë sa ka BE, përderisa Kosova tash e 11 muaj po jeton nën sanksione ndërkombëtare ekonomike ,politike,diplomatike dhe integruese. Këto sanksione kanë goditur rëndë çdo segment jetësorë e sidomos atë ekonomik,ku janë tërhequr shum projekte në vitin e kaluar por edhe këtë vitë nuk janë në plane buxhetore të Bashkimit Evropian për Kosovën.

Agim Shahini kryetari i AKB-ës tha se këto humbje janë dëm i madh për vendin dhe ekonominë.

“Vlera financiare e humbur nga sanksionet e BE-së kundër Kosovës për vitin 2023/2024 kapin shumë mbi 600 milionë euro, kurse vlera penguese dhe integrues për Kosovë është shumë më e rënd se ajo financiare”, tha Shahini.