Nuk miratohet Projektligji që lejon tërheqjen parave nga Trusti

Deputetët e Kuvendit të Kosovës nuk kanë miratuar në parim Projektligjin që lejon tërheqjen e kursimeve…

Procesohet pagesa prej 100 euro edhe për 14 mijë punëtorë të sektorit privat

Ministri i Financave, Hekuran Murati, ka bërë të ditur të enjten se është procesuar pagesa prej…

Lirohet çmimi i naftës në Shqipëri

Në Shqipëri është liruar çmimi i naftës të enjten. Për tri lekë (2.5 centë) më lirë…

Parlamenti Europian me 529 vota pro statusit kandidat për Ukrainën, Moldavinë dhe Gjeorgjinë

Parlamenti Europian ka miratuar sot një rezolutë në mbështetje të dhënies së Ukrainës statusin e kandidatit…

Murati: Nga muaji i ardhshëm do të fillojë zgjerimi i shtesave për fëmijë

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati ka thënë se që nga muaji i ardhshëm…

KEDS tregon cilat zona do të mbesin pa rrymë nesër deri në 8 orë

KEDS-i ka njoftuar se gjatë dy ditëve të ardhshme do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike…

Qeveria merr vendim për rregullimin e çmimit të naftës

Qeveria e Kosovës ka miratuar të mërkurën udhëzimin administrativ për rregullimin e çmimeve të derivateve të…

Ismaili: Me marrëveshjen për energji disa konsumatorë mund të paguajnë më shumë e disa më pak

Ish-ministri i Zhvillimit Ekonomik, Fadil Ismaili, ka thënë se nënshkrimi marrëveshjes për faturimin e energjisë në…

Çmimi i arit në Kosovë arrin shifra rekorde, 50 euro grami

Çmimi i arit në Kosovë rëndom varet nga lëvizjet në bursat ndërkombëtare. E lëvizjet e shumta…

GROW – lansohet dritarja e garancioneve bankare për investime në energji

Fondi Kosovar për Garanci Kreditore(FKGK) dhe partnerët promovuan sot dritaren e re të garancionevebankare GROW (Green Recovery and Opportunity Window) e cilado të mbështesë investimet e bizneseve kosovare në energji tëripërtërishme dhe efiçiencë të energjisë.  Nëpërmjet GROW – Dritarja e Rimëkëmbjes dhe Mundësive tëGjelbërta do të jepen garanci të reja për institucionet financiarepartnere në dobi të ndërmarrjeve mikro, të vogla dhe të mesme përfinancimet që ato do t’i bëjnë në fushën e energjisë së ripërtëritshmedhe efiçencës së energjisë. Projekti GROW i dizajnuar dhe financuar nga Fondacioni iMilleniumit i Kosovës (MFK) dhe i përkrahur nga Korporata e Sfidave të Mijëvjeçarit (MCC), hapi sot fazën e dytë të projektit.  Falë kapitalit prej 6 milion Euro të donuar nga qeveria gjermanepërmes Bankës Gjermane për Zhvillim KfW, dhe garancioneveshtesë te lëshuara nga agjencioni federal amerikan DFC, dritarja e ree implementuar nga FKGK do t’i ndihmojë institucionet partnerefinanciare në kreditimin e sektorëve të cilët nuk janë shërbyer derimë tani. Si pjesë e fazës pilot, FKGK ka nënshkruar marrëveshjen me bankën ProCredit, si partneri i parë financiar i cili do të ofrojë këtëlloj shërbimi për klientët e tij. Së shpejti do të vijojë bashkëpunimime institucione të tjera financiare në Kosovë.  “Kriza energjetike në Kosovë ka nxjerrur në pah mungesën e investimeve në gjenerimin e energjisë në Kosovë. Barra është bërëedhe më e madhe për ekonominë e Kosovës. Kjo dritare e garancioneve bankare do të ndihmojë në fillimin e gjenerimit tëgjelbër dhe do t’i ndihmojë bizneset të marrin kontrollin e kostove tëtyre të energjisë”-…