Shkarkohet bordi i SHSKUK-së, emërohet i riu

Qeveria në detyrë e Kosovës ka shkarkuar Bordin Drejtues të Shërbimit Klinik Universitar të Kosovës (SHSKUK). Kjo është bërë nën arsyetimin se nuk i ka përmbushur detyrat dhe përgjegjësitë e rëndësishme të përcaktuara me Statutin e SHSKUK-së dhe ka dështuar në arritjen e objektivave.

Në mbledhjen e 17-të, Qeveria Kurti ka emëruar Bordin e ri në përbërje:

Dr. Agreta Gecaj – Gashi – Qendra Klinike Universitare e Kosovës;

Dr. Aida Rexhepi– Qendra Klinike Universitare Stomatologjike e Kosovës;

Dr. Xhevat Jakupi – Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike;

Dr. Diana Dafota – Spitali i Përgjithshëm Gjakovë – Në bazë të rotacionit dhe përmbushjes së indikatorëve të kualitetit të shërbimeve shëndetësore;

Dr. Sadete Hadri – Shërbimet e Kujdesit Parësor Shëndetësor;

Dr. Mirsad Shkreta – Ministria e Shëndetësisë;

Një (1) ekspert i menaxhmentit shëndetësor, i zgjedhur në bazë të konkursit publik.

Kryesues i Bordit Drejtues të SHSKUK është emëruar Xhevat Jakupi nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike, me mandat 1 vjeçar të cilin e pason me radhë në vitin e dytë përfaqësuesi i QKUK dhe në vitin e tretë përfaqësuesi i QKSUK.